Google+ Followers

Monday, December 28, 2009

weekends and movies

hampir setiap hujung minggu mesti akan ade paling kurang satu movie yang akan aku tengok dengan kawan2 aku.. statement sorang kawan aku tgk movie ni macam fesyen bagi die.. (erm, mase die bgtau tu aku blur jap, hehehehe).. tak kesah la tapi bagi setiap orang ade sebab masing2 untuk tengok movie ni.. ade yg ske beli dvd or donlod je sbb murah la katenye.. tapi bg aku 1st time mesti tgk kat panggung gak dulu sbb puas ati ngan skrin besar ngan sound system (tetap xsame walopon kt umah ade home theatre)..

sejak beberapa minggu lepas, movie2 yang aku rasakan best telah aku layannnn.. kebanyakkannye kat Alamanda, Mid Valley n kat Pavilion.. erm, aku xbaper reti nak ulas balik citer2 ni.. 1st, New Moon yg jd fenomena skang, Edward lebih banyak scene drp Robert n die punye ending paling xtahan bile Robert ajak Bella kawen n kne tunggu next sekuel plak.. (hampeh tol)..
Zombieland plak (18 thun keatas jer tau), kelakar n ngeri.. ngeri bukan ngeri kat hantu or zombie tp kat part darah, tangan kaki tercabut, perut terburai n (tengok sndri lah).. A Christmas Carol, bg aku citer ni bosan tp juz layan die punya 3D.. huhuhu.. The Princess and the Frog, nak tergelak aku bile dh masuk panggung tgk kiri kanan depan belakang ramai budak2 n family.. tapi layan gak citer katon ni.. Avatar, citer yang paling best setakat ni.. jalan cerita yang best, n cantik.. Alvin and The Chipmunks, boleh la kelakarnye n best pasal ade chipmunk betina yg comel2.. paling xtahan diorang nyanyi n menari lagu Beyonce.. hahaha.. n semalam layan Sherlock Holmes kat Mines.. best..

Sherlock Holmes, ****

Alvin and The Chipmunks The Squeakquel, ****

Avatar, *****

The Princess and the Frog, ****

A Christmas Carol, **** (sbb 3D)

Zombieland, *****

The Twilight Saga: New Moon, *****

2 comments:

shandye. said...

dlm byk2 listing rie, sy sempat tgk new moon dgn avatar je. huhu.

new moon tgk masa cuti sem lepas, pg dgn adik. itupun jenuh paksa dia suruh teman (sbb dia taw bawak moto).

avatar tgk dgn kawan kat ampang. itupun kira nasib baik la. beratur nk beli tiket kul 2 ptg, dapat tgk yg kul 6 ptg punye slot. huhu...

Rie said...

ok la tu..
dpt gak tgk kn?
hehehe..