Google+ Followers

Monday, December 28, 2009

weekends and movies

hampir setiap hujung minggu mesti akan ade paling kurang satu movie yang akan aku tengok dengan kawan2 aku.. statement sorang kawan aku tgk movie ni macam fesyen bagi die.. (erm, mase die bgtau tu aku blur jap, hehehehe).. tak kesah la tapi bagi setiap orang ade sebab masing2 untuk tengok movie ni.. ade yg ske beli dvd or donlod je sbb murah la katenye.. tapi bg aku 1st time mesti tgk kat panggung gak dulu sbb puas ati ngan skrin besar ngan sound system (tetap xsame walopon kt umah ade home theatre)..

sejak beberapa minggu lepas, movie2 yang aku rasakan best telah aku layannnn.. kebanyakkannye kat Alamanda, Mid Valley n kat Pavilion.. erm, aku xbaper reti nak ulas balik citer2 ni.. 1st, New Moon yg jd fenomena skang, Edward lebih banyak scene drp Robert n die punye ending paling xtahan bile Robert ajak Bella kawen n kne tunggu next sekuel plak.. (hampeh tol)..
Zombieland plak (18 thun keatas jer tau), kelakar n ngeri.. ngeri bukan ngeri kat hantu or zombie tp kat part darah, tangan kaki tercabut, perut terburai n (tengok sndri lah).. A Christmas Carol, bg aku citer ni bosan tp juz layan die punya 3D.. huhuhu.. The Princess and the Frog, nak tergelak aku bile dh masuk panggung tgk kiri kanan depan belakang ramai budak2 n family.. tapi layan gak citer katon ni.. Avatar, citer yang paling best setakat ni.. jalan cerita yang best, n cantik.. Alvin and The Chipmunks, boleh la kelakarnye n best pasal ade chipmunk betina yg comel2.. paling xtahan diorang nyanyi n menari lagu Beyonce.. hahaha.. n semalam layan Sherlock Holmes kat Mines.. best..

Sherlock Holmes, ****

Alvin and The Chipmunks The Squeakquel, ****

Avatar, *****

The Princess and the Frog, ****

A Christmas Carol, **** (sbb 3D)

Zombieland, *****

The Twilight Saga: New Moon, *****

Wednesday, December 23, 2009

meriahnye di hari Krismas..

yeay, ari jumaat ni cuti lagi.. kalo minggu lepas cuti Awal Muharram, minggu ni plak cuti Hari Krismas.. jumaat minggu depan pn cuti jugak, cuti Tahun Baru la plak.. huhuhu.. bestnye kalo selalu cuti cmni.. keja 4 ari je seminggu.. huhuhu..

so, kalo g mane2 je kat KL skang ni mesti terasa punya la meriahnye sambutan Krismas ni terutamanya di shopping complex yang berterabur kat KL ni.. kalo tahun lepas tema pokok krismas tinggi bnyk jadi pilihan cam kat Suria KLCC ngan Times Square.. tahun ni plak Suria KLCC wat tema Candy Wonderland, kat Pavilion plak tema Royale Christmas, Sunway Pyramid ngan Magnifique Christmas (xde pics sbb xsempat nak g) Times Square pon aku xde mase gak nk g lg.. bila aku tengok rase cam x aci plak sbb mase nak sambut hari raye puasa yg lepas temanya As Simple As Possible.. kat Suria KLCC wat tema katon hitam putih je (jimat kaler), Pavilion plak pokok kurma ngan kapet je.. huhuhuhu..

so, cuti Krismas ni nk wat ape ek?




langsir merah tu kalo pasang kt umah aku ok x? hehehe..


tengok, siap ade snow lg..


sedozen rusa lg..

1 pic je kt Suria KLCC..

alamak, enterprem plak..



meet the Santa.. i wish............

Tuesday, December 8, 2009

anugerah skrin 2009

dah lame aku tak update blog aku ngan gambar2 skali kn? hehehe.. walopon takde gambar tapi aku wat la kaler2 sket untuk font tu.. tapi kali ni sebab de yang duk mengomel suh aku update yang ade gambar2 skali so aku pun update la yang kebetulan sebab memang ade sebab untuk dimasukkan gambar sekali.. (sebelum ni pasal takde gambar yg berkaitan ngan posting aku ok)..

so, ari tu aku berkesempatan la g tengok Anugerah Skrin 2009 kat PWTC tu.. haa, ade la gambar2 sket yang aku amik.. aku tak amik banyak sebab makan ati tengok orang lain amik gambar ngan kamera yang besar gabak dan yang pasti lagi canggih dari aku punye.. hukhuk.. takpela biar aku sorang je makan ati.. dan kepada sape2 yang nak tengok sangat aku update blog aku ni ngan gambar2 skali, nah amik n jgn duk mkn ati ngan aku plak.. hehehe..


















Monday, December 7, 2009

a new day..

hari ni 7 Disember 2009 memang merupakan a new day bagi aku.. ari ni la aku start menjalani praktikum.. takde lagi student life yang bangun kul12 tengah ari untuk ke kelas kul2 ptg.. huhuhu.. pagi tadi aku bangun agak awal.. siap2 iron baju n suar sume n tenangkan diri yang dilanda gemuruh.. perut pun mula meragam.. cam orang putih ckp butterfly in my stomach..
tapi mase aku naik lrt kat Stesen Kerinchi aku tetibe jadi tenang cam biase je plak.. walopon terpaksa berhimpit2 ngan ramai orang yang nak g keja gak.. then, aku turun di Stesen Ampang Park n berjalan kaki sket ke Holiday Villa.. agak jauh tapi cam dah biase jalan ke kelas dulu..

skang aku update blog plak? cmne aku leh update blog nih? nk dijadikan cerita mase aku sampai je kat Holiday Villa tetibe je ade call.. call tu dari staff miraxis bagitau aku yang ofis buka kul11 am.. alamak, bleh plak die suh aku g jalan2 or makan2 dulu.. huhuhu.. so skang aku on9 kat mcD kat sebelah Ampang Park smentara menunggu kul11.. adehhh..