Google+ Followers

Wednesday, August 26, 2009

kuih apekah ini??

haaa, sape yg tau apekah name kuih ni? dalam banyak banyak banyak kuih tradisional terengganu (sofi, ni mmg kuih tradisional ganu ek?) ni la feveret aku.. sedap dowh.. part atas kuih ni yang dibuat drp telur n part bawah lak pulut yang manis sket tu.. peerrgghhh.. mmg dah lame tak makan kuih ni.. so, ptg td mase pusing2 kt bazar setelah rajin diajak oleh si Lin, ternampak la kuih ni kt salah satu gerai tuh.. aku kalo time berbuka ni kureng sket ngan kuih-muih ni.. tapi kalo ngan kuih ni, i cant resist it dowh.. hahaha..




dh lame xwat keja gile ek? tau xpe..

Tuesday, August 25, 2009

hush.. hush..

.................sejuk...................
sejak 1st day puasa, hujan setiap hari.. nak g kelas pn berbelah bagi samada nk bangun or trus tarik selimut.. best giler tdo sambil diulit deraian hujan di luar tingkap.. ZzZzZzZzZz..

............buka puasa...............
ari ni tak g bazar.. malas la ngan basah2 hujan.. so, beli bihun goreng ngan ayam goreng (menu tahun lepas lagik) kt kafe Kak Ta.. RM3.50? ok ler tu.. hehehe..

...............lepas berbuka..............
asal ngantok sangat neh? adeh, kekenyangan laaa.. se'eh kate org ganu.. (kn sofi kn?) hehehe.. so?

....................ZzZzZzZzZzZzZzZzZ...................
tak g terawih.. hehehe.. bangun kul12.30 am.. turun kafe lagi.. beli air jagung n nescafe ais ngan ayam goreng n cucuk2 bakar (sosej ayam n bebola ayam) untuk sahur..

.........................on9........................
siang2 susah sket nk dpt line.. malam2 cmni smooth n silky katenye.. hehehe..
hampeh.. pencacai yg cm sofi ckp tu menyerang aku dlm aku nye one of my sosial site.. maybe org lain.. sabar je lah(pheww)..

.......................giler.......................
tak ah.. bukan jd giler pasal pencacai tuh.. tp gile duk layan Josh Groban ngan 2 lagunya.. Per Te (For You) n Si Volvieras A Mi (If U Come Back To Me) n Pussycat Dolls, Hush Hush.. layan dowh..

......................dh abis....................
coklat Kisses yang kawan aku beli kt KLIA ari tuh dh abis..
sedap weh.. waaaaa, nk lagiiiiiii!!!!!

Saturday, August 22, 2009

selamat berpuasa n berbuka puasa..

assalamualaikum.. 1st, aku nk ucapkn kepada semua kawan2 yang mengenali atau pn tidak, dan yang mengikuti blog aku ni Selamat Menyambut Ramadhan AlMubaraq dan Menunaikan Ibadah Puasa. lame gak aku tak post pape kt blog aku nih.. maklumlah masuh lagi dalam keadaan sengal2 asaimen nih smapi takde mood nak berposting.. so, sempena 1st day puasa ni aku nak share la skit cite2 aku kt sini..

sebenarnye baru je balik dari bazar ramadhan yang macam biasa la tiap2 tahun diadakan di perkarangan parking Masjid Sultan Badlishah, UUM ni.. tak banyak lagi gerai yang dibuka mungkin sebab ari ni 1st day puasa kot.. so, tahun ni dah masuk kali ke-4 aku berpuasa di kampus ni.. kali ke-4 dan maknenye yang terakhir la aku berpuasa sebagai student UUM, Sintok.. hukhukhuk..




gerai nsi kerabu ni mmg jadi tumpuan sbb sedappp..


Monday, August 10, 2009

Sengal..

otak aku skang dah semakin sengal.. sengal ngan asaimen.. asaimen memang tak banyak sebab sem ni aku hanya ade 4 paper je (je?).. 1 paper tu, Hubungan Etnik boleh lah dikatakan senang dan common sense.. asaimen pn ntah pape.. tapi yang 3 lagi tu saket pale dowh.. untuk Building Maintenance, esok kene g Alor Star wat lawatan untuk projek.. Database lak banyak bnda lagi nak kene wat.. tambah lak dak2 group aku blur je.. pastu nak kene jmpe supervisor untuk Project Paper lak jap g.. tension n sengal!!!!

Monday, August 3, 2009

tak leh tidow!! hukhuk!!

adus, tak leh tido ni.. pehal ek? dah la esok class pagi.. pagi td pon aku dh tak g class sebab tak kejut tido..

2/809 - Ahad
6.45- sepatutnya bangun siap2 g class (tak sedar bile matikan alarm)
7.45- terjage.. (dh xsempat nk g class, sambung tido balik, syoknye tido)
11.30- bangun tido.. on9 myspace, check blog, frenster, facebook sambil layan lagu..
12.45- mandi n siap2..
1.30- tggu bas..
1.45- bas smpai..
2.09- lectr masuk.. (class Database, Dr. Zul ok ari ni, abis awal)
2.15- Hilton sms ajak g Mall.. (ok pas class)
3.00- class abis.. (sms Hilton, call Lin-tgh tido sbb demam)
3.14- jmpe Hilton kat library, g Mall..
3.20- makan bihun sup- Hilton ckp pedas..
3.55- g bookstore.. (beli magazine, Hilton window shopping je)
4.25- masuk unimart.. (beli biskut, Hilton beli something for acne on his face)
4.35- balik bilik.. (jalan kaki, Hilton g class kul5)
5.13- sampai bilik.. (rehat, layan lagu, bace mag, mkn biskut baru beli)
6.30- g joging..
7.15- balik joging.. (penat, rase nak tido je)
7.30- mandi.. (rehat)
8.05- on9 myspace, check blog, frenster, facebook, etc..
8.30- kuar makan kat Jo Cendol Pulut, Napoh.. (aku mkn mee goreng+telor mata, kawan aku mkn nasi putih, sup tulang, telor dadar, share satey ayam)
10.30- sampai bilik.. (baring2 nak tido)
11.05- on9 jap..
11.30- baring balik..
11.35- layan lagu Hujan..
12.15- budak sebelah bilik kne prank sbb besday die.. kne ikat n simbah air.. seb baik besday aku time cuti ari tu..
12.40- nak tido balik..
1.15- buka blog.. (nak cite aku xleh tido)
1.20- aiseymen, saket perut.. (lepas hajat lu)
2.06- skang dah kul 2 lebih.. (aku nak tido)