Google+ Followers

Friday, July 31, 2009

Hujan di Changloon..

alamak, ni bukan hujan air yang turun dari awan akibat proses kondensasi tu.. ni Hujan 'pagi yang gelap tu'.. yang 'check2 rock2 tu'.. haaaa.. malam tadi mase aku bukak myspace aku, aku terbaca la kat buletin tu yang band Hujan akan buat show kat Changloon kul5 ptg.. ni baru syok kata hatiku la malam tadi.. so, aku bangun pagi tadi awal sket sebab panas (bukan sebab nak tengok Hujan weh) sebab pe panas? sebab tak de letrik plak dah.. erm, eh, takde kaitan pun ngan yang aku nak citer ni.. hehehe.. tengah ari tadi aku de ajak kawan nak g tengok Hujan petang nanti tapi die cakap tak leh lak sebab de hal.. aiseymen..

aku pun cam tak de mood n malas lak nak g tengok sorang2.. so, duk lepak2 je la dalam bilik melayan ape yang leh di layan (bukan layan perasaan).. alih2 tetibe je aku rase nak g gak tengok Hujan biarpon sorang2.. tengok jam kul 4.45.. alamak, sempat ke? aku pn cepat2 mandi n pakai ape yang patot dipakai.. pastu tunggu bas, seb baik tak lame bas HBR yang 'eksklusif' smpai.. naik je sebab nak kejar mase.. kul 5.15 smpai kat Kompleks Changloon.. seb baik tak start lagi..

dlm kul 5.30 diorang naik pentas.. n ape lagi? check2 rock2 ar start ngan lagu ah moi chantek.. crowd memang gile ar.. aku pn layan skali.. mane syok tengok live band tapi duk berdiri tegak je kan? hehehehehe.. walopon tak smpai sejam show tapi memang best.. sebelum diorang turun pentas si Noh sempat baring atas crowd lagi.. giler arrhh.. n aku sempat menyambar pemetik gitar dari Ag Coco.. huhuhu..

















Wednesday, July 29, 2009

movie lagi..

hari tu aku sempat kuar ngan kawan aku nak tengok movie katenye.. aku pn cam gian gak nak tengok movie ni sebab sejak balik cuti tak tengok movie lagi.. lebih2 lagi cite Harry Potter yang dinanti2kan tu.. Harry Potter and The Half-Blood Prince kali ni bagi aku agak kureng sket ar.. mungkin cite Harry Potter yang ke 7 nanti akan lebih best dari yang ni.. hopefully..

lagi satu cite yang memang aku nak tengok ialah Obsessed.. walopon pada awalnya aku ingat cite ni cam tak best sebab cam cite konflik rumahtangga je tapi Beyonce punya pasal aku nak tengok gak.. memang tak mengecewakan.. citenye mengisahkan bagaimana seorang perempuan (Ali Larter) yang obses terhadap seorang lelaki (Idris Elba) hingga sanggup lakukan apa saja untuk mendapatkannya walopn orang tu dah jadi suami orang (mencaras la ni).. hehehehe.. dan yang penting bagaimana si isteri (Beyonce) yang sanggup lakukan apa saja untuk menyelamatkan rumahtangga walopun terpaksa 'tarik rambut' ngan orang yang nak kacau suami die.. huhuhu.. payah kalo dah obses ni.. so, moral of the story jangan la kite obses kat suami orang, bini orang, awek orang, pakwe orang n skandal orang.. hehehe.. skang ni aku pon obses ngan lagu Beyonce ni, Smash Into You.. lagu penutup cite Obsessed.. layannnn..

satu lagi cite yang aku tengok hari tu ialah cite seram Skrip 7707.. sebenarnya aku tak nak tengok cite ni tapi kawan aku tu awal2 dah beli tiket n bagitau aku last minute.. nak tak nak terpaksa la tengook gak.. cite ni yang mengisahkan 9 cite seram sebab de 9 orang yang cite kisah seram masing2 kat kubur cine apabila si Norman KRU ni nak wat cite seram tapi takde skrip yang sesuai.. so, kononnya kumpul orang n cite kat kubur baru dapat skrip yang best.. sorang2 cite kisah masing2 n last2 si Norman tu bercerita ngan hantu sebenarnya.. kahkahkah.. leh gelak plak aku.. tak puas ati ngan sinopsis aku tengok sendiri la..


Harry Potter and Half-Blood Prince, ****

Obsessed, *****

Skrip 7707, ***

The Taking Of Pelham 123,
****

Monday, July 27, 2009

H1N1 di UUM!!!

petang semalam mase aku tengah2 duk lepak dalam bilik lepas balik dari kelas tetibe je budak2 masuk bilik aku bagitau yang UUM bagi cuti selama seminggu sebab kes H1N1.. waaa, cutiiii.. hehehe.. pastu aku duk lepak kat balkoni depan bilik aku, tak smpai setengah jam keadaan dalam kampus menjadi kecoh sebab ramai pelajar yang bergegas balik meninggalkan kampus dengan tersebarnya khabar angin yang mengatakan pintu gate utama UUM akan ditutup pada jam tertentu.. tak lame selepas tu satu pengumuman dibuat yang mengatakan bahawa pelajar2 adalah digalakkan balik tetapi tidak minta meninggalkan kampus dalam kadar segera dan pasal gate tutup tu adalah palsu.. bagi aku tu la khabar angin yang paling bodoh aku dengar.. hari ni blok aku dah tinggal beberapa orang je yang tinggal.. keseluruhan kampus pn agak lengang.. yang tinggal pelajar2 yang jauh cam sabah n sarawak, pelajar antarabangsa dan mereka yang rasa tak perlu la smpai nk meninggalkan kampus macam aku ni..

petang tadi aku turun ke kafe tapi tutup.. tak lame pas tu plak aku dapat sms dari kawan aku ajak aku makan malam kat kafe mall.. nasib baik kafe mall ni buka kalo tak kebulur la pelajar2 yang masih tinggal kat sini..

Tuesday, July 14, 2009

my love: Zara

haaaa, ni la my love aku skang.. sejak pertama kali terpandang kat Pavilion mase cuti hari tu aku terus jatuh cinta dengan Zara ni.. tapi sayang pertemuan kali pertama aku tidak dapat menjadikannya hak milik aku kerana tidak cukup mas kawin.. walaubagaimanapon kalau jodoh memang tak ke mana.. dia ada bersama aku skang.. dah bis part jiwang merepek meraban.. hehehehe..

so, mase cuti ari tu time aku pusing2 kat Pavilion tersinggah la ke butik Zara yang penuh dengan manusia sebab ade sale.. giler punyer sales smpai buat berduyun orang jadi gila (aku hampir2 gak).. hehehe.. dah namanye Zara yang bleh buat poket hangit (letong) kalo nak beli time takde sale.. even sesetengah items walopn dh sale still leh buat poket hampir2 hangit gak..
berbalik kepada my love aku ni, dalam duk belek2, aku terpandang la kat jeans tu.. tengok je trus aku cair..giler arh.. meronta2 hati nak memilikinya (cam jiwang lg ek?).. tapi sayang time tu takde rezeki dan aku pasrah je ( cam poyo lak)..

tapi, last2 aku dapat gak jeans ni dan yang paling best as a birthday present.. waaaa, suka giler arh.. thank you so much (kepada yg memberi).. mmuuahhh.. mmuuaaahhh (kat my love aku).. hehehe.. tahun depan leh ar bagi Zara lg ek?








fakta tentang aku dan jeans;
  • suka pakai jeans tapi tak banyak jeans yg aku ade..
  • tersangat cerewet pasal jeans..
  • beli hanya bila 'love at 1st sight'..
  • kalo dh suka asik pkai yg tu je..
  • suka jeans jenis 'season', straight cut n now skinny..
  • tak suka jeans Levi's..

Friday, July 10, 2009

my love..

yea, i want to introduce kamu semua ngan my love.. sebenarnya sedikit segan n malu lak.. bukan pe tapi dh memang aku seorang yang pemalu.. (blushing).. tapi wat mase skang my love ni tak de kat sini lagi.. maybe esok or lusa die sampai leh la aku tunjuk gamba kat kamu semua.. mesti kamu semua tak sabar2 kn? sabar je la k.. hehehe..

Thursday, July 9, 2009

hari tu: di Sg. Semungkis, Hulu Langat..

ari tu aku g Sg. Semungkis kat Hulu Langat.. saje isi masa cuti ari tu ngan lepak2 kat kawasan sungai yang nyaman n damai.. tempat ni merupakan kawasan resort yang baru di buka.. sesuai untuk relax2 dan habiskan masa bersama keluarga, ataupun kawan2..











Friday, July 3, 2009

something new for a new final sem

sedih rasanya aku dah final sem skarang.. cepat betul masa berlalu.. nak nanges ar.. uuwaaaaaaa.. hukhuk.. bagi nak meredakan sket kesedihan aku ni aku happykn dri aku ngan beli beberapa barang untuk aku melaram 4 a few month lagi aku sebagai student UUM, Sintok Kedah.. mase pusing2 kat Suria KLCC terbeli 2 helai baju kat PDI, kat Sunway Pyramid lak terbeli (ter ke?) kemeja lengan panjang kat F.O.S dan yang paling aku nak ialah long pant Padini, beli kat Padini Concept Store, Pavilion..

dah bis part barang ori, skang part barang ciplak lak.. lantak ar ciplak pon ade aku kesah? kalo nak beli yang ori tunggu aku kerja 2, 3, 4, 5, tahun baru leh beli yang ori kot.. jadi, mase pusing2 kat KL Downtown aku beli messenger bag LV putih yang leh aku bawak pegi class nanti (walopon dalamnya sebatang pen dan sehelai kertas dan cikedis) hehehe.. macam 1 set lak ngan wallet LV putih tu.. dan kat Uptown Damansara lak aku beli belt hitam yang tak ciplak mane2 brand pon.. tapi nice n simple..






Wednesday, July 1, 2009

Laksa Shack syokkk..

Laksa Shack, The Laksa Specialist.. tapi bagi aku Laksa Shack ni bukan specialist untuk laksa je, nasi briyani pun diorang specialist gak.. betol weh.. kalau Laksa Shack kat KLCC tu ade laksa je tapi kat Sunway Pyramid ni nasi pon ade.. yang penting sedap dan puas hati.. feveret aku kat sini mestilah Laksa2nya tapi kali ni aku order Nasi Briyani Ayam Masak Merah plak (feveret gak nih), site order Sambal Sotong dengan air Sirap Bandung Cincau.. ppeerrgghhhh!!!






makan2 lagi..

memang betol aku dah semakin berisi sebab dalam 2 bulan cuti semester ni tak ada benda lain yang aku buat selain dari makan, makan, makan dan tido.. hehehe.. berat naik giler (berapa? rahsia ok) kalau kat kampus rajin la jugak aku pergi main tenis.. tapi tak pe sebab makan ni satu perkara yang tak pernah bosan untuk dilakukan.. betol tak? (kalo bosan pon kena makan gak, hehehe)..

selalunya kalau pergi tengok movie kat Sunway Pyramid, tempat makan yang agak sedap makanannye (bagi aku la) ialah kat Deli Nasi Lemak dan Laksa Shack selain McD.. hehehe.. nasi lemak kat sini boleh tahan la tapi feveret aku ialah Laksa Johor.. tapi bagi aku laksa yang paling sedap ( bagi aku lg) ialah kat Laksa Shack.. semua laksa dia best, Laksa Sarawak, Laksa Johor n beberapa jenis laksa yang lain..

satu lagi tempat bagi aku yang makanannya boleh dirasakan sebagai sedap dan best dengan pemandangannya ialah kat Look Out Point, Ampang.. kat sini terdapat beberapa restoran yang menyediakan pelbagai jenis hidangan dan yang paling penting pemandangan KL yang indah terutamanya pada waktu malam.. kalo tak silap aku la ada 1 restoran macam ala2 Jepun dan malam tu aku makan kat Bread and Olives Cafe yang menyediakan makanan barat dan ala2 arab mediteranean.. harganya? agak2 la kalau tempat cantik dan makanan yang sedap..




my feveret place: Pappa Rich, Cheras..

kali ni aku nak cerita dan share tempat feveret aku untuk memuaskan nafsu makan.. hehehe.. tempat ni namenye Pappa Rich, terletak di Bandar Sri Permaisuri, Cheras yang berkonsep kopitiam.. kenapa tempat ni menjadi feveret aku? sebab makanan yang ada kt sini semuanya sedap la.. peerrgghh!! pilihan menu yang pelbagai dari menu yang biasa terdapat di mana-mana kopitiam dan juga terdapat menu untuk makanan barat.. feveret aku ialah chicken chop, cendol n kapucino ais.. tapi kedatangan aku kali ni aku order asam laksa yang memang sedap dan pedas.. huhuhu.. walaupun tempat ni tempat feveret tapi harus tak boleh selalu makan kat sini kerana harganye yang agak "papa rich" tu.. (pandai letak name, awal2 dah bagi hint tentang harga) hehehehe.. pape pon harganya memang berbaloi dengan makanan yang sedap n persekitaran yang selesa..

http://www.pappakopitiam.com.my