Google+ Followers

Monday, June 29, 2009

movie.. movie.. n movie..

sorry la sebab aku tinggalkan posting ni tanpa cerita siang td.. hehehe.. so, sepanjang musim cuti semester ni boleh la dikatakan hampir semua movie aku dh tengok.. ade gak movie yang aku tak tengok sebab aku rase cam tak best cam Hannah Montana (rase cam budak2 je), Monsters vs. Aliens (rase cam katon poyo je).. yang lain aku dah tengok cam Night At The Museum, Angels and Demons, Jangan Pandang Belakang Congkak, Push, Terminator Salvation, Drag Me To Hell, 17 Again, Blood The Last Vampire, Transformers Revenge Of The Fallen, State Of Play dan yang akan aku tengok esok, Ice Age: Dawn of the Dinosaurs.. dua movie yang tak sempat nak tengok lagi cam Wolfhound dan Last House On The Left..

jadi, secara kesimpulannya aku dah jadi kaki wayang.. mati laaaa.. hehehehe..


rating aku:
* = boring
** = leh layan
*** = ok
**** = best
***** = best & nak tgk lagi

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs 3D, *****

State Of Play, ****

Transformers: Revenge of the Fallen, *****

Blood: The Last Vampire, **

17 Again, ****

Drag Me To Hell, ****

Terminator Salvation, ****

Push, ***

Jangan Pandang Belakang Congkak, ****

Angels and Demons, *****

Night At The Museum: Battle of the Smithsonian, ****

Thursday, June 25, 2009

hari tu ; Di Pavilion..

hari tu aku g Pavilion.. saje je nak pusing2 habiskan masa sambil cuci2 mata n window shopping sket.. sebelum tu sempat singgah kat Dataran Merdeka.. kat Pavilion tu gak aku sempat tengok movie.. 1st time tgk movie kt situ.. aku tgk citer yang agak seram lite2 tu, "Drag Me To Hell".. best gak la.. klaka pn de gak.. hehehe..

pas tu g Sungei Wang Plaza lak.. tak de yang menarik sangat pn.. juz window shopping lg..



Bukit Bintang..

Tuesday, June 23, 2009

hari tu ; Di Sunway Lagoon..

hari tu aku g Sunway Lagoon.. biase la memenuhi hari2 cuti yang boring dengan aktiviti yang berfaedah ni.. hahahaha.. dah namenye time cuti so memang ramai n meriah la ngan pengunjung2.. ari tu agak mendung sket n takot gak kalo2 ujan.. mase nak beli tiket tu pon dh diberi warning oleh cashier tu kalo ujan maybe sesetengah park akan ditutup.. so, takot rugi la bayar tiket tapi xdapat main.. lepas dipikir2, beli la gak tiket untuk all parks.. hahaha.. n nasib baik ari tu xujan, juz mendung je..


tobat dh xnk masuk.. cam ****..

best dowh.. pusing 360..

kuda ketot.. hahaha..



Monday, June 22, 2009

hari tu ; Di Genting..

hari tu aku pergi Genting Highlands.. ye ar, time tengah cuti camni ar harus di ambil kesempatan untuk cuti2 malaysia sambil cuti2 mata.. hahaha.. perjalanan dari KL dengan menaiki kereta sampai ke stesen Skyway.. tak lengkap rasenya kalo g genting tapi tak naik Skyway untuk smpai ke puncak tuh.. memandangkan time cuti memang ramai giler siot yang beratur nak naik Skyway ari tu.. tak salah n tak rugi la kawan aku beli tiket Skyway Express Lane.. walopn kne bayar lebih tapi berbaloi giler kalo nak dibandingkan dengan kene beratur lebih 1 jam untuk menaiki skyway.. paling best tengok muka2 blur n jeles yang beratur tu apabila tengok kitorang ngan senang n cepat diberi priority untuk naik.. rase cam VIP lite2.. huhuhu..

sampai kat hotel lak nak check in, kali ni terpaksa gak la beratur amik mase sket untuk check in.. walopn dah ade sistem check in secara kiosk yang cam canggih tu, tapi tetap amik mase yang lame.. tapi at least ok la daripada sume makhluk tuhan pada mase tu kne tunggu check in di kaunter.. tak dapat bayangkan..

walopn best n enjoy tapi ade gak la sedih lite2 sebab tak dapat main beberapa games yang best cam Spinner n Corkscrew.. nak naik spinner tu cam tak larat nak beratur, corkscrew tu plak bleh lak ditutup.. tapi yang penting dapat naik Space Shot n Spiderman tu.. huhuhu..

genting skyway yang panjang..

check in kiosk..

lapar dowh.. mkn kt kenny rogers..

gigih beratur untuk naik space shot..

senyum sokmo deh..


huhuhu.. xtakot pon..

best gler..



hehehe.. aku xske amik gambar..

kn dah ckp xske amik gambar..

dh la xyah amik gamba lg..

adus, dalam gondola pn nak amik gambar ke?




nak balik dh ni..



Saturday, June 20, 2009

Happy Birthday to me!!!!!!

adus, walopon dah 5 ari berlalu tapi baru ari ni aku de mase la nak update pasal besday aku.. lgpn dah agak lama gak aku tak update ngan citer2 aku.. bukan takde citer tapi masih menunggu mase yang seswai..

so, 5 ari pas genaplah umo aku 23 tahun.. muda lg tuh.. huhu.. kepada semua yang wish tu samada sms ke call ke thanx banyak2 yer.. yang bg hadiah tu lagi la banyak2 thanx.. igt jugak yer korang ngan besday aku nih.. terharu betol.. hukhuk..

my birthday cake..

sedap nih.. pperrrrgghh!!!

adus, ramai lak yg call.. lilin dh nk padam dh ni..

potong kek..

spesel gift.. perfume mahal nih..

baunye best gler weh..

Monday, June 8, 2009

kene tagged oleh Zua..


1st time wat tagged nih.. pape pon wat je la..

Peraturan nak jawab tag ni ialah:
1. Copy badge "2009 Cute's 3logger Award" untuk diletakkan di blog anda.

2.Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
- yang memberikan award n tagged ni kat aku ialah Zua..

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag)
1. [ FAKTA ] nama aku Fazri..
2. [ FAKTA ] student UUM..
3. [ FAKTA ] tinggi 165cm je..
4. [ FAKTA ] berat aku dh naik (fakta gek neh)
5. [ FAKTA ] moody (kadang2 jer)
6. [ HOBI ] surf tenet
7. [ HOBI ] maen tenis
8. [ HOBI ] layan lagu best
9. [ HOBI ] bersosial kat myspace.. hehehe..
10. [ HOBI ] jalan2 cari makan n cuci mata.. huhu..

4. Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog.
erm, sape erk?

-sofi
sofi je leh x? hehehe..

Wednesday, June 3, 2009

cerita di kem Princess Haliza..

sape ade tengok Project N.S kt 8tv ari Jumaat kul 9.30 malam? aku pn tak tengok gak sebab terlepas nk tengok malam tu.. hehehe.. tapi rasenye sume tau pasal 3 orang artis nih, Suki, Diana n Aliff masuk kem PLKN untuk rancangan realiti tv tu kn?

ok2, aku xnk citer pasal rancangan tuh tp nk citer pasal aku g kem tu lak.. sebab pe aku g kem tu? sebab aku pon masuk rancangan tu gak la.. hahaha.. tak la gurau je weh.. erm, cmni.. ari tu ade kawan aku sorang nih ajak aku temankan die g kem plkn sebab die jadi fasilitator untuk 1 program budaya n seni pe ntah kat kem plkn Princess Haliza, Sepang.. aku pn ngan hati yang terbuka ikot je la tanpa banyak songeh.. die pn tak citer langsung kat aku pasal kem tuh..

sampai je kat kem tuh, time kawan aku n kawan2 die yang lain meeting aku pon melanguk je la kat keta.. dah bosan dlm keta duk kt koperasi kem tuh plak.. tetibe je datang pempuan ni, dr jauh cam dh cam die ni diana danielle.. makin2 lame makin dekat n betol lah die ni diana tu..
"makcik, bg oreo tu makcik". owh, die nak beli oreo rupenye.. pastu die makan sambil borak2 ngan makcik tuh.. aku duk kt kerusi depan tuh tengok je la, sempat gak die senyum.. huhuhu..

malam last lak budak2 plkn tu ade persembahan kebudayaan, puisi, syair n tah pape lagi la aku tak amik port pon.. ade aku kesah? aku ingatkan nak lepak dalam keta je tapi kawan aku tuh ajak gak aku g tengok kat dewan.. dah ajak aku pastu tinggalkan aku sorang2 lak kat tengah2 budak2 tuh.. siot tol.. dari jauh gak aku dah nmpk Diana tu duk ngan dak2 ppuan lain.. tengah2 blur duk pusing kanan pusing kiri tu tetibe je kawan aku tuh datang ngan Suki..
"dah cepat la kalo nak amik gambar ngan Suki" kate kawan aku.. siot tol aku ngan blur n malu2 (mesti la malu) pn posing je la.. hehehe.. tak lame pastu die bawak la Diana ni.. lagi la aku tak terkate pe.. tapi malam tu Aliff tak de sebab die balik umah.. huhuhu..
ngan Diana.. cun..

ngan Suki.. comel..