Google+ Followers

Saturday, April 11, 2009

Lost World of Tambun..

semalam aku join program ke rumah jagaan orang2 tua di Tanjung Rambutan, Perak.. rumah jagaan ni memang terletak dalam kawasan Hospital Bahagia Tanjung Rambutan.. rumah jagaan ni menempatkan orang2 tua yang terbiar, kutu rayau dan jugak pengemis yang ditangkap oleh pihak kebajikan masyarakat.. selepas tengok keadaan di sana memang amat menginsafkan bila tengok keadaan mereka.. ada yang mempunyai masalah mental, ada yang terlantar dan tak boleh menguruskan diri sendiri.. lebih menyedihkan apabila melalui salah satu wad tu terbau hancing, lalat mengerumuni hingga ada salah sorang kawan yang berbisik terasa nak muntah.. bukan niat menghina tapi begitulah keadaan kebanyakkan penghuni di situ.. terfikir sejenak apa yang akan berlaku kat diri sendiri apabila dah tua nanti.. mintak2 dijauhkan.. **takde pics kt cni**

dh bis citer sedih.. pas melawat rumah jagaan tu, kitorang ke Lost World of Tambun plak yang terletak tidak jauh dari Tanjung Rambutan.. tapi kitorng yang naik bas bagi kump Kelab Estetika terpaksa menunggu bas datang sebab pakcik driver g smayang.. so, dalam keadaan menunggu tu haruslah mengisi masa ngan posing kat kawasan tu.. hehehe.. kat lost world kitorang main air smpai puas.. sanggup naik tangga lebih 5 kali sebab nak main game gelongsor air tu (kitorang bayar utk main tu ok).. kitorang kat situ smpai tutup lost world tu.. memang ditutup lewat (kul7) semata2 kitorang pn sebab biasenye ari jumaat ditutup lebih awal..

pastu aktiviti shopping plak kat Jusco Kinta City Ipoh.. ade yang shopping Vincci smpai 4 pasang (sape tu?).. aku plak juz beli jam tangan Vincci (ade aku kesah?) n spek.. nak beli something kat body glove tapi tak jmpe plak kat mane letaknye.. enjoy n having so much fun.. tak menyesal tak g dinner kolej aku sbb sebelum ni dah 2 kali g dinner kolej..


kt R&R Gurun..

tgk pe tu?

sementara tggu bas dtg..


cm poyo je.. hehehe..


i wanna fly..


im flying wit mafela.. best shot by Lin..

dibawah pokok klapa..

cakk!!












yeay, dh smpai LostWorld..

alamak, mncapap plak hanim ni..


sopan kn main air pkai baju.. hehehe..

naek kura2 besaq.. hehehe..



nak bjemur jap..





makan mcD.. see my new watch? hehehe..

No comments: