Google+ Followers

Sunday, April 26, 2009

semoga cepat sembuh..

haaa, sape lak yang saket nih? yang saket nih ialah kawan aku soarng tuh, Rangga.. dah hampir seminggu die dimasukkn ke Hospital Sultanah Bahiyah dan ditahan di wad.. pada awalnye die disyaki kne demam denggi pastu disyaki appendiks lak.. ape la doktor ni asik syak je keje diorang ni.. semalam baru kitorng de peluang nk g melawat die pas aku bis exam tengah ari.. alhamdulillah die pn dah beransur sembuh.. since die kne tahan di wad tu dah 2 paper die tak dapat amik.. tapi dah dimaklumkan ke HEA dan die boleh amik exam apb die dh kuar hospital nnti.. pape pn semoga cepat sembuh yer.. tau la rmai aweks2 student nurse yg comel2 kt situ weh.. hehehehe..

Rangga: Lin, cepatla aku nk mkn oren tu..
Lin: (sedapnye oren ni, dh lame xmkn).. bla bla bla..

Thursday, April 16, 2009

cer ari ni..

haaaa, ape cer ari ni? sebenarnye tak de pape cer best sgt pon.. cume tak de idea sangat nk update blog aku neh n tetibe je rase nk cer pasal ari ni.. ok, ari ni aku bgn lewat dlm kul 1 lebih.. huhuhu.. bukan pe sbb penat sangat kot pas balik main boling semlm.. so, aku lepak je dalam bilik aku tu sambil melayan lagu2, video2, pic2, n ntah pape laaa.. rumet aku plak tdo lagi.. bleh tak bile die bangun tdo die tanye aku, "ko tak kuar ke ari ni?".. (motif?).. nmpk sgt aku asik kuar n tak de kat bilik kn? huhuhuhu..

petang semalam pn kuar g main boling sebab aku nk meraikan 1st paper aku.. (exam dh start tp xnk cer pasal exam).. hehehe..

moomoo aku yg comel.. teman tdo ku.. hehehe..

smpai kt Restoren Dusun, Jitra..

krabu sotong, daging paprik, ayam kicap n tom yam yg sdp skall tu..

Monday, April 13, 2009

Pics Tambun Lagiii!!!

haaa, ni pics time g Tambun ari tu lagi.. pics ni diamik oleh fotografer kite iaitu aslam ngan kamera yang best tuh.. pics pn lagi cantik.. kamera kite ni lite2 je.. hehehe.. ni antara games yang kitorang main.. pics games lain blom dapat lagi..

kt umah seri kenangan.. bas kitorang xsmpai lg..


LostWorld of Tambun..

cam kt genting tp kecik sket laa..



weh, lom start lg arr..


sekali maula menjerit.. aaarrgghhh!!!!







ni yg 2nd round.. hehehe..




kt bwh tong air besar..


bila la air ni nk jatuh ek?

air dh mencurah.. hehehe..

yeay!!!



best.. best.. best.. huhuhu..

Saturday, April 11, 2009

Lost World of Tambun..

semalam aku join program ke rumah jagaan orang2 tua di Tanjung Rambutan, Perak.. rumah jagaan ni memang terletak dalam kawasan Hospital Bahagia Tanjung Rambutan.. rumah jagaan ni menempatkan orang2 tua yang terbiar, kutu rayau dan jugak pengemis yang ditangkap oleh pihak kebajikan masyarakat.. selepas tengok keadaan di sana memang amat menginsafkan bila tengok keadaan mereka.. ada yang mempunyai masalah mental, ada yang terlantar dan tak boleh menguruskan diri sendiri.. lebih menyedihkan apabila melalui salah satu wad tu terbau hancing, lalat mengerumuni hingga ada salah sorang kawan yang berbisik terasa nak muntah.. bukan niat menghina tapi begitulah keadaan kebanyakkan penghuni di situ.. terfikir sejenak apa yang akan berlaku kat diri sendiri apabila dah tua nanti.. mintak2 dijauhkan.. **takde pics kt cni**

dh bis citer sedih.. pas melawat rumah jagaan tu, kitorang ke Lost World of Tambun plak yang terletak tidak jauh dari Tanjung Rambutan.. tapi kitorng yang naik bas bagi kump Kelab Estetika terpaksa menunggu bas datang sebab pakcik driver g smayang.. so, dalam keadaan menunggu tu haruslah mengisi masa ngan posing kat kawasan tu.. hehehe.. kat lost world kitorang main air smpai puas.. sanggup naik tangga lebih 5 kali sebab nak main game gelongsor air tu (kitorang bayar utk main tu ok).. kitorang kat situ smpai tutup lost world tu.. memang ditutup lewat (kul7) semata2 kitorang pn sebab biasenye ari jumaat ditutup lebih awal..

pastu aktiviti shopping plak kat Jusco Kinta City Ipoh.. ade yang shopping Vincci smpai 4 pasang (sape tu?).. aku plak juz beli jam tangan Vincci (ade aku kesah?) n spek.. nak beli something kat body glove tapi tak jmpe plak kat mane letaknye.. enjoy n having so much fun.. tak menyesal tak g dinner kolej aku sbb sebelum ni dah 2 kali g dinner kolej..


kt R&R Gurun..

tgk pe tu?

sementara tggu bas dtg..


cm poyo je.. hehehe..


i wanna fly..


im flying wit mafela.. best shot by Lin..

dibawah pokok klapa..

cakk!!












yeay, dh smpai LostWorld..

alamak, mncapap plak hanim ni..


sopan kn main air pkai baju.. hehehe..

naek kura2 besaq.. hehehe..



nak bjemur jap..





makan mcD.. see my new watch? hehehe..