Google+ Followers

Thursday, January 29, 2009

Baksis Lumut, Perak..

seperti yang dijanjikan aku nk citer pasal program yang aku join ari tu.. program ni selama 3 ari 2 malam start 23hb-25hb di Kampung Padang Tembak & Teluk Murok, Lumut Perak.. selama 6 sem aku kt uum ni la 1st time aku join program bakti siswa cmni.. sebelum ni ade je peluang tapi malas nk join..

setibanya di kampung kitorng disambut meriah oleh penduduk kampung.. siap dengan kompang, bunga manggar n bunga rampai.. aktiviti2 kitorang kat sane takde la padat sangat n mengikut jadual sebab kitorang memang nk program ni berjalan dalam bentuk santai.. antara aktiviti2 seperti yang dirancang adalah seperti program motivasi dan muhasabah diri kepada adik2 yang akan mengambil exam upsr, pmr, spm dan stpm, mendaki bukit Ungku Busu dan banyak lagi..

yang best gak adalah aktiviti yang tidak dirancang iaitu lawatan ke Pangkalan Tentera Laut DiRaja Malaysia, Lumut.. bukan senang nk masuk dalam kawasan TLDM tu tanpa perlu kitorng menyerahkan ID masing2.. pengalaman ni memang tak dapat dilupakan sebab kitorang gak berpeluang naik ke atas kapal dan juga dibawa masuk melihat ke dalam kabin2 kapal.. sebenarnye banyak gambar aku amik tapi sayangnye aku xboleh nk post kt cni sebab gambar2 dalam kapal hanya untuk simpanan peribadi dan tidak boleh dipublish kepada umum.. kalo nk tengok kne datang bilik aku la.. hehehe..


ketibaan kami yang disambut meriah..

bakal ibu2 angkat kami..

lunch selepas perasmian..

Lumut Waterfront..



akktiviti LDK..

pereka fesyen muda..

kreatif btol diorng ni..

suasana pagi di kampung..

ngantok lg dowh..

tetibe je kn? hehe..


Taqi n Aidil, instructor senam seni..

ngan Abg Wan yg sporting..


nak mendaki ni..

Bukit Ungku Busu..

tinggi dan curam..

sempat jugak..

ni blom smpai puncak lg.. hehehe..

muka2 gigih..

semak pn kne redah..

dlm semak pn nk jugak..

pemandangan dari puncak..



penat tp best kn?

kacau bubur asyura plak dowh..

mak2 kitorng..

lunch..

nk g Pangkalan TLDM ni..

Pangkalan TLDM..

alamak.. xleh amik gmba ar..

gamba ni terlepas kot.. hehehe..

Lin, Abg Wan, aku n Kak Nora..

dlm heli..

ngan salah sorg pilot..

ensem x?

dapat gak amik gamba sama.. hehehe..

yang ni pn ensem kn? hehehe..

panas dowh..


ade yg berkenan ke? solo lg ni..

amik ko Lin pic candid..

ade pokok anggur dowh..

yg masak cuma sebijik.. hehe..

bbq ikan..



kitorang ratah ikan je..

bukan 3 ekor je tau..

nah, xterkire dh brape ekor ikan..

persembahan cewek2 n cowok dr Indonesia..

wakil Bidasari..

beli sotong kering..

lepak kt KFC..

sempat gak g karaoke..

last day, tengok penyu kt Segari..










pantai Teluk Senangin..



keta sape la ni ek?

alamak, tuan die pn nk enterfrem gak.. hehehe..

laksa mee..

rasenye cam asam laksa.. sedappp.. peerrgghh!!

motif? sbg bukti bilik kitorg de AC.. hehehe..

comel x adik ni? cute sgt..

ni la family kitorg.. rindu kome semua..


lmbaian terakhir dr mu.. hukhuk..