Google+ Followers

Monday, December 28, 2009

weekends and movies

hampir setiap hujung minggu mesti akan ade paling kurang satu movie yang akan aku tengok dengan kawan2 aku.. statement sorang kawan aku tgk movie ni macam fesyen bagi die.. (erm, mase die bgtau tu aku blur jap, hehehehe).. tak kesah la tapi bagi setiap orang ade sebab masing2 untuk tengok movie ni.. ade yg ske beli dvd or donlod je sbb murah la katenye.. tapi bg aku 1st time mesti tgk kat panggung gak dulu sbb puas ati ngan skrin besar ngan sound system (tetap xsame walopon kt umah ade home theatre)..

sejak beberapa minggu lepas, movie2 yang aku rasakan best telah aku layannnn.. kebanyakkannye kat Alamanda, Mid Valley n kat Pavilion.. erm, aku xbaper reti nak ulas balik citer2 ni.. 1st, New Moon yg jd fenomena skang, Edward lebih banyak scene drp Robert n die punye ending paling xtahan bile Robert ajak Bella kawen n kne tunggu next sekuel plak.. (hampeh tol)..
Zombieland plak (18 thun keatas jer tau), kelakar n ngeri.. ngeri bukan ngeri kat hantu or zombie tp kat part darah, tangan kaki tercabut, perut terburai n (tengok sndri lah).. A Christmas Carol, bg aku citer ni bosan tp juz layan die punya 3D.. huhuhu.. The Princess and the Frog, nak tergelak aku bile dh masuk panggung tgk kiri kanan depan belakang ramai budak2 n family.. tapi layan gak citer katon ni.. Avatar, citer yang paling best setakat ni.. jalan cerita yang best, n cantik.. Alvin and The Chipmunks, boleh la kelakarnye n best pasal ade chipmunk betina yg comel2.. paling xtahan diorang nyanyi n menari lagu Beyonce.. hahaha.. n semalam layan Sherlock Holmes kat Mines.. best..

Sherlock Holmes, ****

Alvin and The Chipmunks The Squeakquel, ****

Avatar, *****

The Princess and the Frog, ****

A Christmas Carol, **** (sbb 3D)

Zombieland, *****

The Twilight Saga: New Moon, *****

Wednesday, December 23, 2009

meriahnye di hari Krismas..

yeay, ari jumaat ni cuti lagi.. kalo minggu lepas cuti Awal Muharram, minggu ni plak cuti Hari Krismas.. jumaat minggu depan pn cuti jugak, cuti Tahun Baru la plak.. huhuhu.. bestnye kalo selalu cuti cmni.. keja 4 ari je seminggu.. huhuhu..

so, kalo g mane2 je kat KL skang ni mesti terasa punya la meriahnye sambutan Krismas ni terutamanya di shopping complex yang berterabur kat KL ni.. kalo tahun lepas tema pokok krismas tinggi bnyk jadi pilihan cam kat Suria KLCC ngan Times Square.. tahun ni plak Suria KLCC wat tema Candy Wonderland, kat Pavilion plak tema Royale Christmas, Sunway Pyramid ngan Magnifique Christmas (xde pics sbb xsempat nak g) Times Square pon aku xde mase gak nk g lg.. bila aku tengok rase cam x aci plak sbb mase nak sambut hari raye puasa yg lepas temanya As Simple As Possible.. kat Suria KLCC wat tema katon hitam putih je (jimat kaler), Pavilion plak pokok kurma ngan kapet je.. huhuhuhu..

so, cuti Krismas ni nk wat ape ek?




langsir merah tu kalo pasang kt umah aku ok x? hehehe..


tengok, siap ade snow lg..


sedozen rusa lg..

1 pic je kt Suria KLCC..

alamak, enterprem plak..



meet the Santa.. i wish............

Tuesday, December 8, 2009

anugerah skrin 2009

dah lame aku tak update blog aku ngan gambar2 skali kn? hehehe.. walopon takde gambar tapi aku wat la kaler2 sket untuk font tu.. tapi kali ni sebab de yang duk mengomel suh aku update yang ade gambar2 skali so aku pun update la yang kebetulan sebab memang ade sebab untuk dimasukkan gambar sekali.. (sebelum ni pasal takde gambar yg berkaitan ngan posting aku ok)..

so, ari tu aku berkesempatan la g tengok Anugerah Skrin 2009 kat PWTC tu.. haa, ade la gambar2 sket yang aku amik.. aku tak amik banyak sebab makan ati tengok orang lain amik gambar ngan kamera yang besar gabak dan yang pasti lagi canggih dari aku punye.. hukhuk.. takpela biar aku sorang je makan ati.. dan kepada sape2 yang nak tengok sangat aku update blog aku ni ngan gambar2 skali, nah amik n jgn duk mkn ati ngan aku plak.. hehehe..


















Monday, December 7, 2009

a new day..

hari ni 7 Disember 2009 memang merupakan a new day bagi aku.. ari ni la aku start menjalani praktikum.. takde lagi student life yang bangun kul12 tengah ari untuk ke kelas kul2 ptg.. huhuhu.. pagi tadi aku bangun agak awal.. siap2 iron baju n suar sume n tenangkan diri yang dilanda gemuruh.. perut pun mula meragam.. cam orang putih ckp butterfly in my stomach..
tapi mase aku naik lrt kat Stesen Kerinchi aku tetibe jadi tenang cam biase je plak.. walopon terpaksa berhimpit2 ngan ramai orang yang nak g keja gak.. then, aku turun di Stesen Ampang Park n berjalan kaki sket ke Holiday Villa.. agak jauh tapi cam dah biase jalan ke kelas dulu..

skang aku update blog plak? cmne aku leh update blog nih? nk dijadikan cerita mase aku sampai je kat Holiday Villa tetibe je ade call.. call tu dari staff miraxis bagitau aku yang ofis buka kul11 am.. alamak, bleh plak die suh aku g jalan2 or makan2 dulu.. huhuhu.. so skang aku on9 kat mcD kat sebelah Ampang Park smentara menunggu kul11.. adehhh..

Thursday, November 26, 2009

xtau nk letak tajuk pe..

lame betol tak update blog aku nih.. alih2 skang aku kt Terengganu dah.. cuti semester dah start.. tapi bagi aku takde cuti semester dah memandangkan sem depan aku dah tak balik ke kampus.. hari ni dah genap seminggu aku tinggalkan kampus uum.. rindu weh.. rindu kat kawan2, rindu kat katil n bantal aku.. hukhukhuk.. mane tak rindu hampir 3 tahun setengah aku bermastautin kat kampus uum.. biarlah ape orang nak kate uum tu Universiti Ulu Malaysia or Universiti Utan Malaysia pon, tapi bagi aku kat situ lah 1001 kenangan, pengalaman dan macam2 la aku lalui.. kat sane la aku belajar benda2 baru.. contohnya, main tenis since sejak sekolah lagi aku mmg nak main tenis.. aku kenal ramai kawan, dan ehem2.. ooppppsss..

so, pasni dah takde lagi lunch kat mall ngan bihun sup, tapau nasi kat kafe Kak Ta (dah lame tak minum air teh bunga tu) , petang2 g pusat sukan, on9 kat PKP, lunch masakan kampung kat pokok sawa, dinner seafood kat Kuala Perlis n macam2 lagi la.. terasa memang cepat sangat masa berlalu.. (sory emosi sket)..

sejak aku balik 19hb ari tu, ujan tak benti2.. tapi sejak semalam langit cerah je sepanjang ari tanpa awan gelap.. ari ni pon baru ar aku kuar since dah seminggu lebih aku tak on9.. minggu depan nak g kL dah.. berdebar plak bile pikirkan pasal praktikal nanti.. tak tau la ape yang kne aku buat kat company tuh..

Thursday, November 12, 2009

exam, internship, pisau cukur..

exam..
skarang ni musim final exam kat uum ni.. saje je malas nk cite pasal exam ni awal2 sbb xde mood.. disaat dan ketika ini aku dah berjaya menghabiskan 2 paper aku iaitu Management of Data Resources dan Hubungan Etnik.. tinggal 1 paper je lagi iaitu Management and Maintenance of Building, 17hb nih.. 1 lg paper iaitu Project Paper tak de final exam.. dh stdy? biase la mane leh stdy awl2, nnti lupe balik.. hehehe..

slip exam yg kne print sndri..


internship..
haaa, update pasal internship aku plak.. tmpat praktikal aku bertukar lg.. bukan di TM Point Ampang, tp di Miraxis Sdn. Bhd, Megan Ambassy,Holiday Villa Hotel & Apartments, Jln Ampang.. rase berdebar plak nk g praktikal.. huhuhu..

pas diupdate diportal..


pisau cukur..
dah rmai sgt dh yang duk citer pasal movie ni.. xlarat dh nk dgr asik duk ckp pasal ke'best'an movie ni.. so, aku pn nk g tgk gak ar mlm esok kt Jitra Mall.. nk ikot? sape nk ajak.. bwekkkk..


Thursday, October 29, 2009

bengang sudah.. lega kembali..

hahahaha (gelak dulu).. ok la, ape ceritanya? ceritanya pasal tempat praktikum yang akan aku jalani pada bulan 12 nanti.. erm, masa pendaftaran praktikum dulu aku letak cadangan tempat 1st di KL, 2nd di KT.. pastu, beberapa minggu yang lepas UIL (University-Industry Link) call aku yang aku ditempatkan di TM Point Bangi.. pastu aku call UIL balik mintak aku ditempatkan di TM Point PJ ataupun Bangsar n staff tu cakap nnti dia akan call aku balik..

minggu lepas UIL call aku, katenye tempat yang aku nak tu, PJ or Bangsar xdpt tp dpt di Ampang.. so, aku setuju je lah sbb Ampang lg dekat kalo nk dibandingkan dengan Bangi tu.. yang buat aku bengangnye bila aku check di portal student aku, tempat praktikum aku masih lg di TM Point Bangi.. aku call UIL tapi staff yang handle akunye course (Pengurusan Teknologi) tengah cuti.. so, td aku g kat ofis UIL, jumpe ngan die n die ckp memang aku confirm ditempatkan di TM Point Ampang.. so, lega la aku jadinye.. hehehehe..

dalam portal still di TM Point Bangi.. tp blm diupdate lg katenye..

Thursday, October 15, 2009

i am..

i am..
happy

i am..
teruja

i am..
tak sabar2

i am..
sengeh memanjang

sebab?


sebab?




yea, BEYONCE "I AM.." world Tour Live in Malaysia..
25/10/2009

Saturday, October 10, 2009

leganyaaaaaa!!!!!

salah satu nikmat dunia..

apabila asaimen yang nak pecah pale siap..

tggu print n submit je.. (so really really big smile)

Wednesday, September 23, 2009

esok..

...........ade ape ngan esok? ...........
esok kn raye ke-5? yup, raye ke-5 dh kne balik dah.. cuti pn tak lame.. tp sblm smpai kmpus singgah KL dulu.. hehehe.. naik bas Sani Express kul10.30pm..

.............mode............
shopping pasca raye.. boleh? hehehe..

.......adus.......
smpai kampus nnti keje bertimbun2.. mati laaaaa.. hukhuk..

Wednesday, September 16, 2009

ape laaaaa..

ape la pasal pe lak? hehehe.. cmni ar, siang td (15hb), aku kuar la g pusing2 kat KLCC nak shopping baju raye la hajatnye.. cm biase ar masuk 1 kedai ke 1 kedai survey dlu.. takot nnti dh beli pastu masuk kedai lain de yg lagi best makan ati lak nnti.. kalo bajet unlimited tu xpe la gak.. hehehe.. so, hasil survey tu ade la 2 3 yg berkenan kt Romp, Seed n Topman.. ikot bajet pn mmg cukup lah.. tp ntah cmne rase nak g Pavilion dlu kot2 la kt sane ade yg lagi best.. ish.. ish.. dengan gigihnye g la sane.. tgk2 kat Pavilion pn lebih kurang same gak..

so, dh decide nk sebat je yg dh survey td tu.. n terpikir lak nk potong rambut yang gigih aku bela ni.. sayang lak nk potong pendek.. dalam pusing tu ternampak la saloon ni kat paras 4.. sape tau tu tau la ye.. ade choice nk sape yg potong samada senior, or junior hairstylist or tuan punya saloon tu yg potong.. kalo yg junior rm45 n above, senior lak rm75 n above.. kalo tuan punya tu lak? harge rm200-400 n above kalo xsilap mate aku yg juling jap ketika itu.. huhuhu.. so, decide nk senior yg potong.. ok la tu dl bajet lg.. lepas die bgtau style ape yg aku nk n die pn suggest ape yg patot la.. so, bertambah la amountnye.. berape tu, xyah la bgtau ek? hehehe..

erm, nnti la smbung balik, nk g sahur kt mcD dlu ni..

Monday, September 14, 2009

in KL now..

yuppp, pagi td dlm kul 4.30 aku smpai cni dengan menaiki bas Sani Express.. sampai je terus sahur kat KFC kat area Pudu, balik umah then tdo.. huhuhu.. sebenarnya cuti start ari jumaat ni tapi aku saje je wat cuti sendiri awal2.. hehehehe..
jap g nk g berbuka kat luar, tak tau lg kt mane.. then, ape lagi.... shopping laa.. hehehe..

Monday, September 7, 2009

Hadiah Raye???

pagi tadi pas balik dari class aku dapat 1 bungkusan pos laju.. terkejut gak aku sape la yang rajin n baik hati nak bagi aku something nih..nak bodek pahala bulan posa ke? hehehe.. rupa2nya kawan lame aku.. katenye ni hadiah hari jadi aku yang tak sempat nak antar.. tak sempat ke tak ingat tarikh weh? hehehehe.. dalam ni ade a few items cam mug, pen, frame wit pic skali n kad raye.. yg best kad raye tu diprint face pic aku skali.. takde kt kedai katenye.. hehehe.. pape pon, thanx banyak2 yer..

ape dlm ni? bom ke? kuih raye ke? baju raye ke?

nmpk jelas kn? pe lg cpt la anta kad raye.. hehehe..

wah, hadiah rupanyer..

ade kad raye, dlm kotak n bungkus ngan paper tu pe ek?

ade face pic aku ar.. hehehehe..

pen ni ade laser n torch light..

mug.. comel..

frame pic.. pic ni curi kt myspace katenye..