Google+ Followers

Friday, November 7, 2008

Kuala Perlis n Penang..

haaa, seperti yang aku bgtau pagi tadi aku nak cite 1 story.. citenye pasal aku ngan kawan2 aku pergi Kuala Perlis ngan Penang je.. hehe.. mesti ade yang ingat cite pasal orang lain kan? ish.. ish.. tak baik cite pasal orang lain.. mengumpat tuh..

so, terjadinye cite ni pada 2hb ari tuh.. ari tuh aku ade paper.. start exam pkul 2.30 petang sampai pkul5.. kuar je dewan exam tuh aku on kn hp aku.. yela, nak masuk dewan exam tuh hp kne off kn.. ok, sambung balik.. masuk la 2 msg dari mkck n man ajak aku g makan2 kat Kuala Perlis.. pada awalnya taknak ikot tapi pasal nak celebrate besday kwan baek aku tu punya pasal so ikot je la.. dah tu plak aku tak sempt balik bilik tukar baju diorang datang amik aku dekat library.. terpaksa la aku ngan semi formalnye.. so, yang pergi ari tuh aku, man, mkck(gda), bick, maz n ila..haaaa, cube kire brape orang sume.. yerr, 6 orang dalam sebuah keter kancil.. huhu..

mula2 kne g amik ila dulu kt umah makciknyer kt Jitra.. mak aih, punyer la lame kitorg tunggu diorg nk siap ke KP plak.. dh la kt tepi longkang busuk.. terlepas nk tengok sunset.. hukhuk.. so, kitorg smpai kt KP pn dah gelap dan terus g kt gerai yang kitorg slalu makan tuh.. banyak gak la yg di oder cm ikan siakap 3rasa, ikan siakap masak stim halia, kailan goreng, kerang bakar, tom yam ayam n ntah pe lg dh lupe termasuk petai bakar.. seronok makan2 ngan kawan2 cmni tambahan plak aku ngan sorg kawan tuh baru jer berbaik pas lebih kurang 1tahun tak bertegur sapa.. hehehe..

lepas makan tuh otw nak balik kampus tetibe jer tak tau ntah mulut sape yang ckp tak nak balik kampus malam tuh.. pas tu terpacul plak perkataan Penang ntah dari mulut sape gak.. so, gigih je kitorg dari KP ke Penang.. dah la tu 6 orang dalam keta kecik tuh.. yang duk depan tuh ok la selesa yang kitorang duk kat blakang ni cam ikan sardin.. kesian kat man sebab die kne drive.. hehehe..

kitorg smpai Penang lebih kurang kul1 lebih trus g Queensbay.. kt situ ade shopping mall yang terbesar kt Penang kalau tak silap.. nak jalan2 dalam mall tak bleh ar pasal dah tutup.. kitorg cam biase la dh sume giler berposing ni snap2 la gambar kat area situ.. pastu trus ke Batu Ferengghi plak.. dulu mase sem 1 pn kitorg penah ke BF tgh2 mlm tp time tu juz 3 org je iaitu aku, man n ila.. duk lepak2 kt tepi pantai kt hotel Primula.. yang klakarnye sume berlagak macam guest kt situ sebab nak menghala ke pantai tuh.. aku duk lepak situ tak lame pastu trus masuk kete tido.. sedar2 diorang datang sebab dah subuh.. pas subuh ke Padang Kota jap pas tu trus naek feri ke Butterworth then trus balik ke kampus.. kesimpulannya penat tapi besstttt!!

ila, bick n maz..

kami..


man n makcik..

makcik n aku..

aku n bick..

alamak, berebut coklat plak..


ni misha namanya..


sardin dlm kancil.. haha..


isi minyak kt R&R Gurun..


dlm keta time ats jambatan penang.. excited gler..

yeay, Queensbay..

posing laaa..






feveret pic.. so nice..

posing dh ok tp pic blurrr..

kaki kami yg suka berjalan..






kt pantai batu ferengghi.. mengira bintang..

pagi di padang kota..





atas feri..



alamak, diorg tido arr.. hehe..

penang ngan feri n komtarnye..

1 comment:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.