Google+ Followers

Sunday, November 30, 2008

ape cer?

so, cuti2 ni ape cer? dah namenye cuti maknenye kite bercuti la.. in english, HOLIDAY.. erm, xde pe lg nk cer, jus uplod pic dlu.. nnti dh de idea aku update balik.. lgpn skang ni on9 kt mcD je..

petaling street..

times square..

christmas tree at TS.. nice..

lunch at Kenny Rogers..

selipar yg dah lame aku cari.. kaler putih beb.. hehe..

christmas tree at KLCC.. tingginyerrr..


kerja2 decoration..

tinggi kne panjat..

dalam monorail goin to somewhere.. hehehe..

Thursday, November 27, 2008

menunggu depart time..

so skang duk lepak kat bilik Rangga di apartment Maybank sementara menunggu bas malam ni.. saje je datang lepak sini sebab kat kolej aku sume dak dah balik.. tapi takde la sunyi sebab budak2 yang terlibat ngan communication/foundation dah start masuk ke blok.. as dari semalam aku tak tido sebab duk kemas2 barang n masukkan dalam kotak pastu simpan kat pantri.. malam tadi plak duk borak2 ngan someone tu smpai pagi.. then sambung kemas barang yang tak siap lagi wat malam tadi..

dalam kul2 lebih tadi plak sempat g changlun jap beli barang sket..

di apartment..

C-mart, changlun..

aku di depan c-mart..

aku lagikk..

sape lg kalo bukan Rangga..

saje snap kt kolej tradewinds td..

erm, date malam td kt Uncle John.. hehe..

aku tahu makhluk sial!!!!!

makhluk sial, ko tau tak aku ni student technology management? macam aku cakap aku boleh locate ko kat mane.. korang ni memang pengecut sial yang bodoh.. menyamar jadi orang lain.. haprak la ko.. Ila n nuar adalah dari IP address yg same, 121.120.146.152.. ikram, sofi n ANTIGAY gak dari IP yang same, 121.120.233.16.. yang membawa maksud, menyamar jadi orang yang berbeza padahal sial tu adalah orang yang sama..

so, kepada sial, ade berani nak bersemuka ngan aku or nak fitnah aku yg bukan2 lg? cabar ko la sial..

ila n nuar, 121.120.146.152

ikram, sofi n ANTIGAY,121.120.233.16


sofi betol de link url blog + IP, 60.52.57.216

Tuesday, November 25, 2008

merdekaaaa+cam sial+kelakar sangat.. hahaha..

ok satu persatu ok? 1st, yeeehhaaaaa.. exam dah abis.. bestnye.. so, pada pukul 5.10minit petang tadi aku sebaik melangkah keluar ngan kaki kanan dewan exam dengan rasminya start cuti.. erm, planning untuk cuti nanti banyak tapi tak tau la menjadi ke tak.. just wait n see je.. skang kat uum pn dah hampir sunyi sebab dah ramai student yang dah abis paper.. esok(26hb) adalah hari last n penutup exam untuk semester ni..

2nd, pasal cam sial n kelakar sangat tuh.. ape yang sial n pe yang kelakar? ok, cer nye petang tadi pas aku balik exam aku lepak2 dlm bilik dapat sms dari sofi yang suh aku on9 n urgent.. cuak gak ape yang urgentnye.. rupa2nya pasal ade makhluk yang entah datang dari planet mane ntah yang mulut busuk cam bangkai, ati cam lahanat tetibe komen kt aku nye cbox menyamar jadi kawan aku sofi.. kalo nk tau bace la kt cbox aku tuh.. pastu plak die komen pasal bnda2 yang mengarut.. mengucap panjang smbil tergelak aku bace komen2 makhluk tak bernama tu( layak ke bg name?)

aku just tertanye2 la ape motif makhluk keji cm tu buat fitnah tak pasal2 kat aku? die kate ade video tu, then tunjukkanla provenye.. cm tu gak ngan gambar2 yg didakwa tu.. mane? mane? aku nk tengok kalo betol gambar tu gambar aku.. aku rase makhluk keji tu sebenarnya memang syok kat aku tapi aku ade tak layan kot.. hahahahaha.. dah la tu plak nak menipu tapi tak pandai(tak sekolah kot ataupun makhluk tu BODOH).. 1 komen die cakap die ppuan, dlm komen yg lain plak die kate die tu gay.. memang sah makhluk tu gay yang kemaruk nak kat aku tapi aku tak layan.. (motif nak layan?) tapi sebenarnya aku dah suspek orang tu sape.. cume aku takde bukti je.. tak pe la ari ni ari ko, lambat laun ko terima la balasannye.. tak di dunia, di akhirat di jamin..

kepada makhluk yang keji tu, lepas ko bace sume ni aku harap ko bertaubat nasuha la jangan nak menfitnah aku tanpa bukti.. aku takkan ampunkan dosa ko kat aku smpai akhirat.. kalo ko tu jantan malu la ko tu pengecut.. memalukan kaum je.. berani datang bersemuka ngan aku ape yang ko tak puas ati sangat ngan aku.. memang ko makhluk yang KEJI..

thanx sofi coz inform yie n concern pasal ni..

last study 4 this semester.. hahaha..

yup, malam ni aku study untuk last paper Manufacturing Technology pukul 2.30 petang nnti.. cam biase la study sambil tenet kt PKP ni.. hehe.. pas ym jap, check email n msg baru la aku start study td.. pas tu tenet jap.. pas tu sambung balik.. pastu makan jap bihun goreng yg aku beli kt kafe td.. skang tenet balik pasal nak posting ni arrr.. adus, tak sabar nak jawab exam besok.. bukan pe, pasal nak abiskan exam ni cepat2 n merdekaaaa.. hahaha.. k la nk study balik.. chaiyok2!!

antara tenet n study.. huhu..

sedap gak.. perrgghh!!

Friday, November 21, 2008

ape nk jadi??

haaaa, pagi esok pukul 9 aku de exam paper Law In Technology.. huhu.. so, skang tengah study.. tapi study sambil on9 bleh? hahaha.. best ar study cmni.. bile rase nak tension or nak fenin fale main tenet jap.. ilang sume tension n fenin tu.. harus di amalkan..

study, tenet, study, tenet, tenet, tenet, study.. hehehe..

Monday, November 17, 2008

McD awal pagi, tenis lewat petang..

balik dari on9 malam tadi dalam lebih kurang pukul 4 ternampak satu box kecik comel atas meja aku.. rupa2nya mcD Double McChicken yang rumet bawak balik.. "tak payah bayar, aku belanja" katenye.. hehe.. thanx beb.. merasa sebelum tido makan mcD.. kena plak ngan perut yang lapar baru syok tido..

merasa gak la ari ni bangun hampir pukul 3 petang.. aku sms si Rangga hajatnye nak kejutkan die tapi die dah bangun dah.. bleh plak ajak aku lunch kat mall.. pas lunch n lepak bout few hours kat kafe aku g maen tenis sorang2.. pada awalnye si rumet aku tu cakap nak ikut tapi last2 tak jadi.. tak kesah la pasal aku memang niat nak maen kat wall je ari ni.. walopun de 2 3 orang yang main wall gak ajak maen same kat court tapi aku tolak.. saje je pasal dah lame tak maen wall.. aku suka maen kat wall ni sebab leh pukul bola kat wall tu kuat2.. kalo nak lepaskan geram or tension memang sesuai sangat..

promosi Madagascar 2.. comel..

Double McChicken.. perrgghh!!..

ball n raket..

pukul wall tu kuat2.. yeahhhh!!

akhirnya..

akhir nya baru skarang dapat tenet pas hampir 3 jam menunggu.. dah dari pukul 12 tadi datang cni (Galeri Proton) nak on9 tapi 'connected with limited access'.. cam si**.. malam ni sebenarnye tak berhajat pn nak on9 tapi dah terlalu bosan duk dalam bilik gigih je la pukul 12 kuar datang on9 ni..

petang tadi plan ngan Rangga nak g pool sebelah malam.. so, pas maghrib kitorang berjalan la ke kompleks sukan.. tinggal suku je lagi nak sampai dapat sms dari kawan katenye pool tutup lagi.. hampeh tol.. igtkan dah bukak tapi still
tutup lagi.. cam si**.. (2kali cam si mlm ni).. dalam otw nak balik singgah kat kafe Eon sebab si Rangga ni nak makan burger.. katenye burger kt cni sedap, then aku beli 1 burger ayam special (rm2.60) n roti jala (rm1.50).. pergghh! memang sedap..

dah tak ramai dah..

si gigih.. huhu..

Sunday, November 16, 2008

Quantum of Solace.. besstttt banget..

haaaaa, akhirnye semalam tercapai jugak la hajat aku nk tengok cer ni.. walopn cer ni dah release dah seminggu lebih dah tapi baru semalam de peluang nak tengok.. aku tengok cer ni ngan Joe.. walopn die berkeras nak tengok kat alor star tp aku lagi berkeras nak tengok kt Jitra Mall.. akhirnye aku yang menang.. bukan pe, panggung kat City Plaza tu tak best, skrin pn kecik tak berbaloi bayar 10 hengget.. huhu.. panggung kat JM ni plak baru, seat ok, skrin lebih besar n air cond yang sejuk giler nak beku.. kalo nak tengok movie kat cni memang wajib bawak sweater..

so, cer ni memang best ar sebab banyak aksi.. name pn James Bond kan?.. hero die tetap yang sebelum ni (Casino Royale) iaitu Daniel Craig.. bond girl plak yang baru iaitu Olga Kurylenko sebagai Camillie.. cantek banget deh..

cer ni punye website pn best.. nak tau klik cni, http://www.007.com/


Thursday, November 13, 2008

cer rambut..

dulu mase skolah rambut aku memang skema habis.. maksud skema tuh bukan sikat belah tengah or belah tepi, tapi always pendek la.. lagi plak dari form 1 sampai form5 kne pkai songkok kat skolah.. cam alim je.. (alim ke?).. dah masuk form6 baru la boleh bergaya sket pasal aku tukar skolah yang tak wajib pkai songkok.. sket je la tak bnyak pn..

dah masuk u ni plak, aku dah berambut pendek, panjang, n skang pendek balik..

ade cadangan utk no 9?

cer semalam..

1st aktiviti, lunch kat mall.. tengah2 syok terbongkang kt bilik Hilton call ajak lunch..
pas lunch, balik bilik, layan lagu+melalak..
petang, g kompleks sukan nak swim tp pool tutup pasal kerja2 wat pagar.. (motif tutup pasal pgar je???).. so, sauna lagikk..
pas sauna, makan kat kafe Petronas.. lepas hajat nk makan chicken grill.. huhu..

lunch ngan bihun sup lagikk.. perrgghh!!

bosan kt bilik.. duh!!

bengang pool tutup.. cam si**..

pool UUM..

chicken grill with black pepper sauce.. perrgghh!!

zinger rumet bwk balik dr Jitra.. perrgghh gak!!

Monday, November 10, 2008

aku happy banget.. haha..

aku happy sangat2.. nape ek? ade la sebabnye.. nak tau ke? ermmmm, rahsia la.. tapi aku bagi hint ok.. selamat meneka..







Sunday, November 9, 2008

penat tp gigih..

cer nye pas on9 petang tadi, aku gi maen tenis ngan Zul.. dah dari semalam dah janji nak men tenis ngan die.. so, balik dari pkp trus la aku siap2 n gerak ke court tenis tuh.. dah lame gak la tak maen tenis agak2 dalam sebulan lebih dah.. merasa la petang tadi 1st time maen tenis ngan si Zul nih..

balik dari tenis tgh2 jalan kaki tuh aku sms si Rangga plak nak ajak gi makan kat DPP Petronas malam ni pasal dah lame tak makan chicken grill kt situ.. (mengidam lagi ke?) hehehe.. tapi lom sempat aku smpai kat bilik aku sms balik Rangga n cancelkan plan tadi sebab kaki aku rase cam lenguh semacam je.. yela, mane tak lenguhnye jalan kaki dari bilik ke court tenis tuh amik mase dalam 20minit.. dah la penat maen tenis lagi..

jadi, malam ni kitorg macam biasa la on9 lagi.. walopn pas mandi tadi rase ngantok sangat tapi gigih je datang on9.. biase la dh namenye orang giler internet.. hehehe.. n macam biase gak kalo on9 ni Rangga mesti g beli burger kt kafe dpp Tradewinds.. aku yang tadi dalam kelaparan pn beli gak 1 burger ayam.. hajat nak makan hot dog tapi dah abis plak.. kempunan aku.. waaaaaaaaa..

aku sama Rangga..

burger ayam utk aku, burger daging utk Rangga.. fries, share laa..



mmmm, sedap.. perrgghh!

selsema n cer semalam..

ari ni aku cam tak sehat sket arrr.. kne selsema.. waaaaaaaaa.. tak selesa ar.. suare pn sengau2 tapi tetap gigih on9.. hehehe.. selsema ni dah dari semalam lg dah tapi tak teruk sangat.. sebab tu ar semalam leh lagi aku ngan kawan aku tuh pergi karaoke kt alor star ( karaoke ke aku ni?).. tak la aku tak nyanyi pn sebab aku memang tak suka nyanyi sebab memang aku perasan sangat suara aku ni tak sedap.. satu2nye orang yang bertuah dengar aku nyanyi ialah rumet aku tuh.. hehe..

ok, smbung cer balik.. so, kitorg pergi 3 orang same ngan adik kawan aku tuh.. kitorg amik bilik vip ngan harge rm30 sejam.. bilik tuh memang best, air cond, sofa, tv besar n termasuk ngan air n junk food sket.. pada awalnye just amik untuk 1 jam tapi dah syok sangat kawan aku tuh melalak ditambahnye 1jam lg.. huhu.. merasa la aku jadi penonton n tukang cari lagu untuk diorg.. tapi sory tak de pics untuk tatapan umum.. hehe.. dah bis cer untuk semalam..

tadi time tengah2 duk on9 ni kawan aku sorang nih, Rangga datang.. die de paper pagi tadi.. best btol die tinggal 1 paper je lg.. aku plak 4 paper lagi.. hukhuk.. pas sembang2 jap die temankan aku makan kat mall.. ari nih aku mengidam sangat nak makan bihun sup kt mall tuh.. so, walopun sup dah abis n kene tunggu masak plak tetap gigih je aku menunggu.. hehe..

ramai org kt kafe tgh ari ni..

sedap sgt.. perrgghh!!

teman gue, Rangga..

n nk ucapkan Selamat Hari Jadi kt Kak Lid yang berada kt KL tuh.. semoga panjang umur n dimurahkan rezeki banyak2.. sebab nnti nk belanja rie makan kn? hehe..