Google+ Followers

Thursday, October 30, 2008

1st paper..

ari ni aku dh start aku punyer exam 1st paper iaitu Value Management.. alhamdulillah boleh jawab sebab lecturer dah bg tips baik punye dan lega 1 paper dah abis.. walopn aku start study pkul 11 malam td tp yang aku bace sume masuk.. ceh, ni bukan riak tp konfiden je.. hehe.. aku de 6 paper lagi.. last 25hb nov.. tak sabar2 nak abis exam.. next paper 2hb.. adus, mati la aku tak study lagi.. ni plak duk on9 je.. bukan nak kate aku pndai tp juz kurang rajin je nak study.. nnti bile dpt result de yg menangis dalam hati.. hukhuk..

abis exam td aku temankan kawan aku g gunting rambut kat changlun.. walopn demam die baru je kebah tp nak gak die g.. suara pn sengau2 lg.. balik dari changlun trus ke pool plak sebab dah janji ngan si andre tu nak g swim.. ari ni kitorg bertiga dan ari ni gak tak ramai kat pool.. mungkin sebab exam dah start kot.. hehe..

study mlm td..

Wednesday, October 29, 2008

saunaaaa.. besstttttt...

mati la ari ni on9 lagik.. pagi2 lak tu.. hehe.. esok dh exam dowh.. nak nanges.. waaaaaaaaaaaaa... bkn pe pg td terasa la nk jogging walopn dh tau diri aku ni tak larat nak jogging jauh2.. tak sampai 500m dah berjalan sampai sudah.. so dpt la tawaf 1 tasek guthrie dan panjat puncak vista cam nk tercabut pale lutot.. pas mandi, g breakfast kat mall, mengidam sangat nk makan kuey teow goreng..

semlm hajatnya ngan teman gue dari indonesia, Rangga nak g swim kt complex sukan.. merajuk dah budak sorg ni sebab ari tu g swim tak ajak die.. dh sampai kt pool baru teringat yang ari selasa adalah ari untuk ppuan.. tp kitorg dah ade plan B kalo tak dpt swim.. haaaa, sauna la.. teruja gak la sebab 1st time masuk sauna kt UUM ni.. semalam tak ramai pn kt sauna.. juz 3 orang je termasuk kitorg.. yang sorg tu lecturer.. die ni anggota kumpulan nasyid Firdaus tu.. name die tetttt(kne sensor) hehehe.. mula2 masuk dalam sauna tu aku berbisik sendiri leh ke aku tahan dalam bilik panas ni.. mmg mula2 rase tak selesa tp lame2 ok la walopn terasa cam dh separuh masak duk dlm tu.. keluar dari sauna tu rase badan cam ringan sgt.. patut la ramai yg suka g sauna..

pas tu kitorg makan kt mall sementara menunggu kawan Rangga datang coz kitorg nak g changlun.. aku juz beli sebotol perfume pas tu temankan diorg main game dance kt atas c-mart tu.. sayang sgt tak dapat amik pic sebab bateri haper(henset) kong.. huhu.. ptg ni kitorg nak g lagi.. 1st g sauna dulu pastu swim plak.. tapi bersauna ni tak leh selalu sangat sebab tak baik untuk kesihatan(lelaki) hehehe..

sory Rangga, nk jugak aku letak pic ni.. ga' ngapa la muka kmu ga' keliatan.. hehe..

haa, muka aku yg separuh masak..

ni kat dlm sauna..

dlm sauna lagi..

menatang tu la yg buat bilik ni hangat..

Tuesday, October 28, 2008

study week ke study weak? huhu..

sekarang ni tgh cuti study.. seminggu plak tu.. tp time aku post ni cuti pn dh nk abis dah.. 2 3 ar je lagi aku punye 1st paper.. rmai jugak la yang balik cuti tak kira la balik kampung ke balik bndar ke yang penting nak lari dari uum ni.. aku plak duk menapak je di bumi Sintok yang tenang, hijau dan aman damai ini.. nak kate study tu langsung aku xbukak buku.. malas yang amat.. kalo dipaksa pn bukan nye leh masuk dalam pale otak.. kate org biarla ikhlas baru ape yang dibace tu masuk dan melekat dalam pale otak ni.. (dasar pemalas kn?) hehehe..

gigih je 2 3 malam ni aku datang on9 kt Pusat Kegiatan Pelajar (PKP) ni.. sebelum ni aku on9 kt galeri kolej aku tu tp sejak seminggu lepas aku dh tawar ati, bosan, bengang on9 kt situ sebab tenet slalu tak dapat connect.. kt cni walopn rmai orang tp tenet tetap laju je..

slh satu sudut di PKP..

kapel tgh bertenet.. ni la kegiatannya.. hehe..

Sunday, October 26, 2008

graduation..

haaa, selama dua sem berturut aku menguruskan senior2 yang nak grad. sem lepas uruskan 3 orang kakak senior dan sem ni pula terpaksa menguruskan seorang abang senior ni. nak kate menguruskan dari mula sampai akhir tu tak de la tapi memang bz la ngan aktiviti2. nak keluar pergi alor star la, movie kt jitra, pergi bukit kayu hitam, makan kt kuala perlis dan banyak lagi la. sem ni yg grad ialah abang nazri, amik cos pendidikan moral. alhamdulillah, skang die dah pn bekerja di salah sebuah sekolah di Kota Kinabalu, sabah. walpopn penat ngan aktiviti2 dan terpaksa mengekor ke sane ke mari tp yang penting makan minum ditanggung. sem lepas lg la best pasal 3 orang yang "payung" kitorg. hehe..

1st day abg naz sampai kitorg jumpa pada seblah malam kat ekspo konvo. abg naz belanja makan nasi ayam ngan ayam golek madu. fuhh, sedap beb. next day plak abg naz ajak turun alor star sebab nak g kat sua rasa tv9.. tak best sgt pn.. next day, pegi mandi manda kt bukit wang dan hutan lipur puncak janing. tapi aku tak ikot sebab ade hal.

abg naz konvo pada sesi pagi hari terakhir konvo, 20hb. aku just sempat pergi dewan mas tggu abg naz kt luar. selepas acara dalam dewan selesai aku hanya bg bunga pas tu terpaksa balik ke kolej. pada seblah malamnya, abg naz, aku, yusri n azri keluar tgk movie kt jitra. kitorg tgk citer senario. tak de la best sgt pn citer ni. balik dari movie kitorg makan2 kt restoran anjung. pastu temankan abg naz amik gambar di sekitar kawasan uum.

pg esoknye, breakfast roti canai kt changlun sebelum amik gambar lagi disekitar uum sebelum abg naz bertolak balik ke rumahnya di perak. so, tggu next sem sape plak yang konvo.. hehe..

ngan graduate boi, abg naz..

kwn baek merangkap my rumet, man..

man n yusri..

pas tgk movie kt jitra mall..

kt restoren anjung..

nazri, fazri, azri n yusri.. hehehe..

mkn time, abg naz blanje.. huhu..

bunga idup ni, plastik xmain ..

dataran perdana..

tugu UUM..


suke gmba ni, tgk la sape yg amik..hehe..



kt main gate UUM..

Wednesday, October 22, 2008

gamba2 handball competition..

baru dapat gambar2 ni dari kawan..
hehe..


time pendaftaran team..


team DPP Proton lelaki..


team DPP Proton perempuan


team Tradewinds perempuan..


team Mas tggu giliran..


gambar bnyk lagi tapi malas nak tunggu time upload..
so, bis perlawanan pe lagi kitorg plak posing sakan..
enjoy...






Wednesday, October 15, 2008

asaimen, key in jadual, election..

adus, esok ade presentation tapi slide tak siap lagi.. nasib baik la kelas esok petang.. kelas pagi plak sume cancel pasal ade election.. spatutnya skang aku ngan kwn aku ni wat slide ni tapi die plak duk sibuk nak key in jadual untuk semester depan.. tapi cam biase ar tak dapat gak nak key in sebab line sibuk.. nak masuk portal tak dapat langsung..

poster calon2 yg bertanding..


tgh key in jadual..

Saturday, October 11, 2008

handball, tenis..

10hb aku kne handle handball competition antara Student Residential Hall dalam College Of Bussiness. Pada awalnye rasa malas dan tak de mood giler nak handle bnda2 cmni.. lain ar dulu mase sem2, 3, n 4 rajin je nak join projek2 dan handle aktiviti2 cmni.. lgpn dulu kategori junior skang dh dikategorikan senior.. hehe.. pada awalnye juga aku diberikan tugas sebagai biro minuman yang kejenye teramatlah senang iaitu bancuh air la.. tup2 pada last meeting aku diminta tukar jd urusetia plak.. terima je la.. pada hari kejadian rase seronok plak handle competition ni.. yang paling seronok tengok pasukan perempuan main.. kelakar.. main rebut2 bola cam budak2 main rebut2 anak patung pn ade.. hehehe.. tapi yg penting ari tu aku dapat pengalaman jadi pembantu pengadil dan dapat tahu cara2 mengadili competiton sukan handball ni..

fazri sbg URUSETIA..


proton vs tradewinds..


hey, nice view..


smlm (sabtu) adalah hari terakhir kursus ko-kurikulum sains sukan tenis aku.. dah grade dah.. hehe.. rase sedih pn de sbb pas ni dh tak main tenis same2 lg.. tp coach cakap kalau sem depan nak main gak die suruh je datang nnti die leh tolong ajarkan lg.. coach zainal ni mmg sporting ar..


Thursday, October 9, 2008

giler flickr plak..

ni la salah satu cara baru untuk aku release tension skang ni.. flickr.. best.. best.. sebelum ni pn dah lame tau pasal bnda ni tapi tak terasa langsung nak join sekaki.. lagi pun dari dulu lagi aku memang minat gak pasal fotografi ni.. sejak beli henset berkamera mase form 6 dulu suke amik gambar.. de je bnda menarik, pemandangan cantik, kandid ke mesti snap punye.. walopn kualiti gambar kurang sket tapi boleh amik gambar gak kn? tapi sayang banyak gambar dulu dh terdelete.. skang ni pn masih pkai henset ni ingat nak tukar henset yang lebih kepada ciri kamera tapi terpaksa la ditangguhkan dulu.. paham2 je la.. hehe.. so, sesape yang tengok gambar2 aku tu sume diamik dengan henset nokia6600 (je).. nk tgk ke? haaa klik ka kt cni..http://www.flickr.com/photos/fazri86/

jom kite snap2 pastu kite share2 pastu komen2.. hehe..
thanx kt eddy sebab wat aku terbuka hati untuk meng
flickrkan diri.. hehe..

arrgghhhh!!!

bosan rasenye bile kite layan orang dengan baik tapi di balasnye cam hanjeng.. macam orang lain tak de hati dan perasaan, tak de batas kesabaran.. kalau diri sendiri tak de perasaan consider la pasal orang lain.. arrrgghhh! bosan!

Wednesday, October 8, 2008

kelassss..

macam biasa hari rabu ade kelas pagi rasa liat plak nk bangun.. malam tadi buat asaimen smpai kul 2.3o pagi.. Kelas kul8 n kul8 gak baru kuar bilik.. walopn kelas dekat ngan kolej tapi mau penat gak berjalan.. smpai kt kelas cam pelik plak sebab senyap je tak dengar suara pensyarah.. buka pintu takde sorg pn dalam kelas.. hampeh! kelas dah tak de sebab pensyarah dah pegi sambung blaja.. tu la last kelas malas nk pegi kelas takde pn tak tau.. oleh krn de keja yang tak siap lagi, aku n kawan aku duk siapkan keja sbb kne anta ptg nnti..

kelas batal.. huhu..

next kelas kul9.30.. kelas law.. huhu..

undang2 dlm pengurusan teknologi.. susah..


siti, khusyuk..


man, tido..


kelas, boring..


dalam toilet..


next kelas, kul2.. so kitorg lepak n on9 kt cni..



Tuesday, October 7, 2008

hari raya, baju raya, kuih raya..

sebelum balik cuti ari tu ingatkan nak post tapi tak sempat pulak sebab kawan aku tu tetibe nak balik malam.. sepatutnya kitorang bertolak pagi keesokkannya..

raya tahun ni paling simple bagi aku. sebabnye aku tak beli 1 pn baju raya.. huhu.. bile dah besar panjang ni rase keghairahan nk menyambut raya tu kurang sket.. nak beli baju raya pun macam tak kesah sangat.. lain la kalau mase kecik2 dulu bile pikir nak raye tu mesti sume nak baju baru, kasut baru kn? mungkin juga sebab skang ni aku masih lagi mengharap duit dari parents so rase dah boleh berfikir tak nak menyusahkan parents kite.. mungkin juga bile aku dah dapat merasa duit titik peluh kerja aku sendiri nnti aku akan shopping sakan untuk raya.. hehe..

so, banyak ke dapat kutip duit raye? hehe..